Resource Refresh Peach Mint 4x200ml

Opis
Resource Refresh Peach Mint 4x200ml
Resource Refresh to żywność specjalnego przeznaczenia medycznego do postępowania dietetycznego u pacjentów onkologicznych z zaburzeniami zmysłu smaku związanymi z radioterapią lub chemioterapią, niedożywionych lub z ryzykiem wystąpienia niedożywienia. Wysokoenergetyczne i normobiałkowe żywienie medyczne, niekompletne pod względem odżywczym. Resource Refresh został opracowany z udziałem i dla pacjentów onkologicznych.
Resource Refresh warto stosować ponieważ:
- 90% badanych pacjentów onkologicznych potwierdza działanie chłodzące
- 84% badanych pacjentów onkologicznych potwierdza działanie kojące
- Nie ma metalicznego posmaku
- Jest smaczny i łagodny w smaku
- Dostarcza białko i energię
- Poprawia stan odżywienia
- Zmniejsza ryzyko niedożywienia
Do postępowania u pacjentów onkologicznych z zaburzeniami zmysłu smaku związanymi z radioterapią lub chemioterapią, niedożywionych lub z ryzykiem wystąpienia niedożywienia, np.:
- W trakcie lub po radioterapii - Radioterapia może powodować uszkodzenia komórek w błonie śluzowej jamy ustnej.
- W trakcie lub po chemioterapii - Często za sprawą chemioterapii dochodzi do uszkodzenia komórek smakowych i suchości w ustach.
- W zaburzeniach smaku - Zmiany smaku mogą pojawić się w ciągu pierwszych tygodni leczenia onkologicznego i mogą utrzymywać się nawet do 1 roku po jego zakończeniu.
- W stanach zapalnych jamy ustnej - Aż 60-99% pacjentów cierpi z powodu zmian zapalnych błony śluzowej jamy ustnej w związku z chemio- i radioterapią. Stany zapalne błony śluzowej jamy ustnej mogą objawiać się: owrzodzeniami, zapaleniem dziąseł, bólem przy przełykaniu, czy suchością w ustach.
Sposób użycia
- Dorośli: 1-3 butelek na dobę jako uzupełnienie diety.
- Dzieci: Stosowanie produktu powinno być skonsultowane z lekarzem.
Przed użyciem wstrząsnąć. Najlepiej podawać schłodzony.
Składniki
Woda, syrop glukozowy, białko serwatkowe (mleko), sacharoza, aromaty, barwnik (E150a), substancja przeciwpieniąca (E471).
100 ml produktu zawiera:
- wartość energetyczna 637,5 kJ/ 150 kcal;
- tłuszcz 0 g, w tym kwasy tłuszczowe 0 g; węglowodany 32,5 g, w tym cukry 7,2 g; białko 5,0 g; sól <0,037 g, w tym sód <0,15 mg;
- zawartość wody 75 g/ 100 ml;
osmolarność 615 mOsm/ l.