Do postępowania dietetycznego w przypadku niedożywienia lub ryzyka niedożywienia u pacjentów z zaburzeniami metabolizmu glukozy, np.:
- W chorobach przewlekłych
- W chorobach neurologicznych
- U osób w podeszłym wieku
- W okresie rekonwalescencji
Smak - Waniliowy
Do postępowania dietetycznego w przypadku niedożywienia lub ryzyka niedożywienia u pacjentów z zaburzeniami metabolizmu glukozy, np.:
1-3 butelek dziennie jako uzupełnienie codziennej diety lub zgodnie z zaleceniem lekarza, jeśli stosowany jako jedyne źródło pożywienia.
Dodatkowe informacje:
• zawiera białka mleka,
• zawartość laktozy: <0,3 g/100 ml,
• produkt bezglutenowy,
• izomaltuloza jest źródłem glukozy i fruktozy.
Postać i opakowanie:
Płyn, 24x200 ml.
|
| |
Wartość energetyczna | kJ/kcal | 673/160 |
Tłuszcz (35% kcal) w tym: | g | 6,3 |
- kwasy tłuszczowe nasycone | g | 1,0 |
- kwasy tłuszczowe jednonienasycone | g | 3,6 |
- kwasy tłuszczowe wielonienasycone | g | 1,7 |
Węglowodany (39% kcal) w tym: | g | 15,7 |
- cukry | g | 1,4 |
- laktoza | g | <0,30 |
- izomaltuloza | g | 1,1 |
Błonnik (3% kcal) | g | 2,5 |
Białko (23% kcal) | g | 9,0 |
Sól (= Na (g) x 2,5) | g | 0,26 |
Składniki mineralne | ||
Sód | mg | 105 |
Chlorki | mg | 120 |
Potas | mg | 170 |
Wapń | mg | 132 |
Fosfor | mg | 114 |
Magnez | mg | 22 |
Żelazo | mg | 1,2 |
Cynk | mg | 1,4 |
Miedź | µg | 130 |
Jod | µg | 16 |
Selen | µg | 10 |
Mangan | mg | 0,26 |
Chrom | µg | 7,0 |
Molibden | µg | 12 |
Fluorki | mg | 0,086 |
Witaminy | ||
A | µg RE | 96 |
D | µg | 1,3 |
K | µg | 11 |
C | mg | 22 |
B1 | mg | 0,16 |
B2 | mg | 0,25 |
B6 | mg | 0,20 |
Niacyna | mg (mgNE) | 0,70 (2,4) |
Kwas foliowy | µg | 29 |
B12 | µg | 0,60 |
Kwas pantotenowy | mg | 0,60 |
Biotyna | µg | 5,0 |
E | mg ?-TE | 2,6 |
Osmolarność | mOsm/l | 300 |
Zawartość wody | g/100 ml | 69 |
NE = ekwiwalent niacyny TE = ekwiwalent tokoferolu