OstroVit Glow Drink 390 g, smak mango-ananas

Opis
OstroVit Glow Drink 390g, smak mango-ananas
OstroVit Glow Drink jest wysokiej jakości, kompleksowym suplementem diety zawierającym aż 18 cennych składników - w preparacie znajdziemy m.in. kolagen, inulinę, błonnik jabłkowy czy kwas hialuronowy. Produkt jest w postaci proszku, dzięki czemu idealnie sprawdzi się wśród osób mających problem z połykaniem tabletek. Został stworzony z myślą o wszystkich, którzy chcą zadbać o swój wygląd od wewnątrz. Suplement wspiera także uzupełnienie codziennej diety o cenne składniki.
Produkt stanowi bogactwo wartościowych związków, dostarcza do organizmu kwas hialuronowy, kolagen rybi, witaminę C, a także cynk, biotynę i koenzym Q10. Dodatkowo zawiera błonnik jabłkowy, proszek z młodej trawy pszenicy, proszek z młodej trawy jęczmienia, a także chlorellę, inulinę, spirulinę i lecytynę sojową. Jest także bogaty w ekstrakty roślinne - w jego składzie znajdziemy ekstrakt z liści miłorzębu japońskiego, ekstrakt z pestek winogron, a także ekstrakt z liści zielonej herbaty, kłącza kurkumy i czarnego bzu.
Opakowanie produktu zawiera 30 porcji, co wystarczy na miesiąc regularnej suplementacji, a pyszna kompozycja smakowa jaką daje połączenie ananasa z mango zapewnia wyjątkowe doznania smakowe.
OstroVit Glow Drink - kompleksowe źródło wartościowych składników:
Kolagen - stanowi jedno z głównych białek budulcowych ustroju. Wykorzystany w preparacie OstroVit kolagen morski typu I to źródło hydrolizowanych peptydów kolagenu rybiego, które wyróżniają się świetną przyswajalnością w organizmie człowieka.
Kwas hialuronowy - organiczny związek chemiczny, polisacharyd z grupy glikozaminoglikanów. To substancja, która w ludzkim organizmie wchodzi w skład macierzy międzykomórkowej skóry właściwej oraz stanowi główny składnik mazi stawowej.
Witamina C - organiczny związek chemiczny zaliczany do witamin rozpuszczalnych w wodzie. Składnik można znaleźć w świeżych owocach i warzywach, m.in. w papryce, kalarepie, czy pomarańczach.
Cynk - składnik mineralny o symbolu Zn. Za główne źródła cynku uznaje się czerwone mięso, drób, suche nasiona roślin strączkowych, orzechy i pełnoziarniste produkty zbożowe.
Biotyna - organiczny związek chemiczny zaliczany do witamin z grupy B. Za pokarmowe źródła biotyny uznaje się produkty, takie jak podroby, ryby, orzechy, a także nasiona i produkty zbożowe.
Koenzym Q10 - rozpuszczalny w tłuszczach związek witaminopodobny, który w niewielkich ilościach może naturalnie powstawać w ludzkim organizmie, a także może być dostarczany do ustroju wraz z dietą - substancję można znaleźć m.in. w mięsie, podrobach czy rybach.
Błonnik jabłkowy - naturalny błonnik pokarmowy pozyskiwany z wytłoków jabłkowych. Jest nierozpuszczalny w wodzie, a podczas kontaktu z płynem szybko pęcznieje. To źródło pektyn, które nie ulegają trawieniu w przewodzie pokarmowym człowieka.
Proszek z młodej trawy pszenicy - proszek wytwarzany ze starannie wyselekcjonowanych, kiełkujących pędów roślin, które po zbiorach są m.in. pozbawiane wody i suszone. Proszek z młodej trawy pszenicy stanowi źródło chlorofilu, witamin i składników mineralnych.
Proszek z młodej trawy jęczmienia - proszek z rośliny o charakterystycznej, zielonej barwie, która kolor zawdzięcza wysokiej zawartości chlorofilu. Trawy młodego jęczmienia wyróżniają się bogactwem mikroskładników i cennych substancji, a tym samym stanowią wartościowe uzupełnienie codziennej diety.
Spirulina i chlorella - algi określane mianem superfoods, które stanowią cenne źródło wielu mikro- i makroelementów.
Inulina - wielocukier pochodzenia roślinnego, który stanowi magazyn zapasowy. Inulina wykorzystywana jest jako błonnik pokarmowy i prebiotyk, czyli pożywka dla dobrych bakterii bytujących w układzie pokarmowym.
Lecytyna sojowa substancja pozyskiwana z ziaren soi, która stanowi mieszankę fosfolipidów, a także glikolipidów, steroli czy kwasów tłuszczowych.
Ekstrakt z czarnego bzu standaryzowany na 40% polifenoli i 5% antocyjanów - ekstrakt z rośliny z rodziny piżmaczkowatych, która wyróżnia się białymi, zebranymi w duże baldachogrona kwiatami oraz ciemnofioletowymi, mięsistymi owocami.
Ekstrakt z kłącza kurkumy standaryzowany na 95% kurkuminoidów - ekstrakt pozyskiwany z bulwiastego kłącza, które wyróżnia się wyrazistym smakiem i aromatem oraz żółto-pomarańczową barwą.
Ekstrakt z liści zielonej herbaty standaryzowany na 50% polifenoli - ekstrakt z liści herbaty chińskiej należącej do rodzaju Camellia sinensis, które podczas produkcji poddawane są jedynie działaniu pary wodnej i suszeniu, co pozytywnie wpływa na zachowanie w strukturach rośliny cennych składników odżywczych.
Ekstrakt z pestek winogron standaryzowany na 95% proantocyjanidyn (PAC) - ekstrakt z pestek owoców z rodziny winoroślowatych, które zawierają m.in. zaliczane do flawonoidów, oligomeryczne proantocyjanidyny (PAC).
Ekstrakt z liści miłorzębu japońskiego standaryzowany na 24% ginkoflawonoglikozydów i 6% laktonów terpenowych - ekstrakt z jednej z najstarszych roślin nasiennych na świecie, która określana jest mianem żywej skamieliny i stanowi cenne źródło wartościowych substancji.
Właściwości składników zawartych w OstroVit Glow Drink
Witamina C pomaga w prawidłowej produkcji kolagenu w celu zapewnienia właściwego funkcjonowania kości i skóry, z kolei biotyna wspiera zachowanie zdrowych włosów i skóry. Natomiast cynk pomaga zachować zdrowe włosy, skórę i paznokcie.
Sposób użycia:
2 miarki (13 g) dziennie wymieszać w 200-250 ml soku, napoju roślinnego lub wody (nie zalewać gorącą wodą). Można dodawać do jogurtu, owsianki, musli, sałatek. Proszę użyć miarki dołączonej do opakowania.
Nie przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Zalecany jest zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia. Nie spożywać w przypadku uczulenia na którykolwiek ze składników produktu. Produkt nie powinien być stosowany przez dzieci, kobiety w ciąży i matki karmiące. Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Przechowywać w temperaturze 15-25°C, w zamkniętym opakowaniu, w suchym miejscu. Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.
Informacje żywieniowe
Peptydy kolagenu rybiego (hydrolizowane), błonnik jabłkowy, sproszkowana trawa młodego jęczmienia, sproszkowana trawa młodej pszenicy, sproszkowane algi - spirulina (Spirulina platensis (Gomont) Geitler), sproszkowane algi - chlorella (Chlorella pyrenoidosa), inulina z cykorii (prebiotyk), lecytyna sojowa, ekstrakt z czarnego bzu (Sambucus nigra L.) - 40% polifenoli oraz 5% antocyjanów, ekstrakt z liści zielonej herbaty (Camellia sinensis L.) - 50% polifenoli, ekstrakt z kłącza kurkumy (Curcuma longa L.) - 95% kurkuminoidów, ubichinon (koenzym Q10), kwas L-askorbinowy (witamina C), substancja przeciwzbrylająca: dwutlenek krzemu; regulator kwasowości: kwas cytrynowy; pikolinian cynku (cynk), ekstrakt z pestek winogron (Vitis vinifera L.) - 95% proantocyjanidyn (PAC), ekstrakt z liści miłorzębu japońskiego (Ginkgo biloba L.) - 24% ginkoflawonoglikozydów i 6% laktonów terpenowych, aromaty, kwas hialuronowy (hialuronian sodu), substancje słodzące: sukraloza, acesulfam K; barwnik: karoteny; D-biotyna (biotyna).
Produkt może zawierać mleko (łącznie z laktozą), orzeszki ziemne, inne orzechy, nasiona sezamu, jaja, skorupiaki.
Suplement diety w proszku. Zawiera substancje słodzące.
Składniki aktywne | Na porcję | % RWS* |
---|---|---|
Peptydy kolagenu rybiego (hydrolizowane) | 4600 mg | - |
Kwas hialuronowy (hialuronian sodu) | 40 mg | - |
Witamina C | 80 mg | 100% |
Cynk | 15 mg | 150% |
Biotyna | 2500 μg | 5000% |
Koenzym Q10 | 100 mg | - |
Błonnik jabłkowy | 2500 mg | - |
Proszek z młodej trawy pszenicy | 1000 mg | - |
Proszek z młodej trawy jęczmienia | 1000 mg | - |
Sproszkowane algi - spirulina | 1000 mg | - |
Sproszkowane algi - chlorella | 1000 mg | - |
Inulina | 300 mg | - |
Lecytyna sojowa | 272 mg | - |
Ekstrakt z czarnego bzu: | 201 mg | - |
- w tym polifenole (40%) | 80.4 mg | - |
- w tym antocyjany (5%) | 10.05 mg | - |
Ekstrakt z kłącza kurkumy: | 200 mg | - |
- w tym kurkuminoidy (95%) | 190 mg | - |
Ekstrakt z liści zielonej herbaty: | 200 mg | - |
- w tym polifenole (50%) | 100 mg | - |
Ekstrakt z pestek winogron: | 50 mg | - |
- w tym proantocyjanidyny PAC (95%) | 47.5 mg | - |
Ekstrakt z liści miłorzębu japońskiego: | 50 mg | - |
- w tym ginkoflawonoglikozydy (24%) | 12 mg | - |
- w tym laktony terpenowe (6%) | 3 mg | - |
*RWS - Referencyjna wartość spożycia